3D print materialen

Uw prints kunnen afhankelijk van de toepassing in verschillende soorten plastic en rubber worden geprint.

3D Print Filament

PLA

PLA is een biologisch afbreekbaar plastic afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Sterk en stijf, maar iets broos. Geschikt materiaal voor prototypes met een gladde en glanzende look.

PETG

PETG is een veel voorkomende vorm van polyester dat vaak gebruikt wordt voor flessen en voedselverpakkingen. Het materiaal is taaier dan PLA of ABS. Ideaal voor sterke en duurzame prints.

ABS

Een zeer sterk en duurzaam plastic dat enigszins flexibel en bestand tegen warmte is. Het kan gemakkelijk geschuurd en bewerkt worden. ABS is een ideaal materiaal voor prototyping en mechanische toepassing. ABS wordt in de industrie zeer veel toegepast in onder andere autos en huishoudelijke apparaten.

Nylon (PA)

Nylon filament is supersterk en komt goed van pas bij het 3D-printen van objecten die tegen weer en wind moeten kunnen. Prints gemaakt met nylon filament zijn semi-flexibel en bestand tegen hoge temperaturen en allerlei weersinvloeden. Nylon filament heeft bovendien een mooie, subtiele glans en een lage wrijving. Wij gebruiken nylon met name voor functionele mechanische onderdelen waar hoge eisen aan worden gesteld.

Ninjaflex (rubber/TPU)

Een rubber-achtige thermoplastisch elastomeer weer mee flexibele prints met elastische eigenschappen kunnen worden geprint. NinjaFlex is ook goed bestand tegen olie en benzine. Hardheid: Shore A 85. Meer eigenschappen kunt u vinden op de website van de fabrikant.

HIPS

HIPS staat voor High Impact Polystyrene. Polystyrene is wereldwijd een veel toegepast thermoplastic, o.a. gebruikt in wegwerpbekertjes, cd-hoesjes en levensmiddelenverpakkingen. Oplosbaar in limoneenvloeistof.