Maatwerk in 3D printen, scannen en modelering

Heeft u een eigen 3D ontwerp of een goed idee dat u wilt maken? Wij kunnen u helpen het te realiseren.

3D Printen

Heeft u een 3D model dan kunnen wij het voor u printen. Voor het printen is een zogenaamde STL file nodig die het object beschrijft. De meeste 3D pakketten kunnen het model direct als een STL-file exporteren. Het is ook mogelijk om STL file van ontwerpen direct van het internet te downloaden. Van sites zoals Thingiverse staan STL files van allerhande objecten die u kan downloaden.

Het type materiaal voor het 3D model moet ook gekozen worden. Wij printen onder andere in rubber-achtig materiaal (NinjaFlex) en verschillende soorten plastics (ABS, PLA, PET, HIPS) in verschillende kleuren. U kunt hier meer lezen over 3D print materialen.

Als u ons de STL file stuurt (of mailt naar ) met een indicatie van het gewenste materiaal dan zullen wij u geheel vrijblijvend een indicatie geven van de prijs en levertijd.

Neem contact op »

3D printed part
 

Wat is 3D printen en hoe werkt dat?

Er worden verschillende technologieen gebruikt voor 3D printen. De technologie die verruit het meest wordt gebruikt is FDM (Fused Deposition Modelling). Bij deze technologie wordt gesmolten plastic door een nozzle met een kleine opening van circa 0.4mm geextrudeerd. Hierdoor kan de printer dunne lijntjes van plastic trekken. Zodra het plastic uit de nozzle komt begint het af te koelen en wordt het hard. Door lijntjes naast elkaar te leggen kan de printer een dun laagje van circa 0.1mm dikte printen. Door laagjes boven op elkaar te printen wordt een 3D object gevormd. Door de hoge temperatuur van het plastic smelten de laagjes aan elkaar.

Hieronder zie je aan de linker kant een 3D model van de Marvin sleutelhanger. In het midden zijn twee laagjes aangeven van het model. Helemaal rechts staan van deze twee laagjes de patronen die worden geprint. De laagjes en de patronen worden door software die bij de printer hoort gegenereerd uit het 3D model.

Een 3D print wordt opgebouwd uit laagjes

Hieronder zie je fotos van de geprinte sleutelhanger en van een 3D printer aan het werk.