3D scannen, modelleren en ontwerpen

Maatwerk in 3D modellering en prototype besturingen

Heeft u een goed idee? Wij helpen u met het ontwerpen en realiseren van projecten.

3D ontwerp

Er zijn verschillende manier om aan een 3D model of ontwerp te komen. Er zijn al veel 3D modellen online beschikbaar. Wellicht kunt u online al vinden waar u naar op zoek bent.

Natuurlijk kunt u ook zelf uw 3D ontwerp maken. Er zijn hier veel 3D pakketten beschikbaar. Hieronder beschrijven we een aantal.

Zoekt u modeleer of ontwerp ondersteuning? Wij kunnen helpen met het ontwerpen van een 3D model. Ook kunnen wij voor prototypes de stappenmotor of servo besturingen maken. Wij hebben ons eigen besturingsplatform gebaseerd op een STM32 processor. Maar we kunnen ook prima uit de voeten met Arduino. Neem vrijblijvend contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

Neem contact op»

3D ontwerp scanner

Vind 3D modellen online

Van decoratieve objecten tot vervangings onderdelen. Online zijn al veel kant en klare modellen te vinden. En het aantal groeit snel.

Mooie decoratieve artikelen, onderdelen van huishoudelijke apparaten. Online zijn er veel kant en klare 3D modellen te vinden die direct geprint kunnen worden. Er zijn een verschillende online communities die 3D ontwerpen met elkaar delen. U kunt bij deze websites inspiratie op doen of 3D modellen rechtstreeks downloaden. Hier volgen een aantal van deze sites:

 

3D modellen maken

Veel creatieve en technische 3D modeleer pakketen zijn beschikbaar. Veel zijn zelfs gratis te gebruiken.

Er zijn veel software pakketten waarmee je kunt 3d tekenen. Er zijn modeleer pakketten voor 3D computergraphics, Computer Aided Design (CAD) en specifieke toepassingen.

3d computergraphics worden gebruikt voor het maken van animatiefilms, special effects in films, computerspellen, en mooie afbeeldingen. Organische vormen zijn meestal goed to modelleren met deze pakketten. Bij deze programma’s is het niet belangrijk dat de vorm waterdicht is of dat oppervlaktes niet precies aansluiten. Voor 3d printen is dat wel belangrijk omdat de computer anders niet snapt waar hij wel materiaal moet neerleggen en waar niet. Printbare modellen kunnen vaak nog wel gemaakt worden door nauwkeurig te werken of de files te post processen om "waterdicht" te maken (Netfabb).

CAD programma’s worden gebruikt voor het modeleren om echte objecten te maken. Vliegtuigen, auto’s, machines en consumentenproducten worden bijna allemaal eerst in 3d getekend voordat ze worden gemaakt. Ook gebouwen, sieraden en meubels worden steeds vaker eerst in 3d getekend. Met deze CAD programma's is het vaak geen probleem printbare bestanden te maken.